Janne Andsager profil

Det ligger mig stærkt på sinde

-at arbejde med menneskers livsprocesser i psykoterapeutisk sammenhæng. De iboende muligheder vi hver især har med os, er ofte stærkere end vi regner med. Du kan klare mere end du tror! –  den rejse er givende at deltage i.

Forskningen viser at psykoterapi fremmer den enkeltes livsglæde og trivsel. Og det kræver hårdt arbejde. Som terapeut inviterer jeg dig til samarbejde og ligeværdig dialog om løsning af dine vanskeligheder. 

Faglig profil

Jeg har en solid sundhedsfaglig grunduddannelse bag mig, som henholdsvis sygeplejerske og jordemoder. 

Jeg har beskæftiget mig med intensiv sygepleje til børn og voksne både i Danmark og Norge. Min interesse for forebyggelse og sundhedsfremme blev skabt disse år og har stadig stor betydning for min tilgang i dag, til mennesker der oplever vanskeligheder med sig selv og andre.

Jeg tog uddannelsen til jordemoder i Nord Norge. Jeg er som jordemoder god til at tænke i helheder -komme hele vejen rundt om det enkelte menneske. Jeg er trænet i at have øje for, at der kan være andre aspekter end lige det du som klient kommer med som kan påvirke situationen – problemet. En jordemoder er vant til at betragte individer og familier som helheder og det er brugbart i det terapeutiske rum.

Jeg blev psykoterapeut af flere årsager. De vigtigste er en personlig og skæbnesvanger hændelse i min egen familie, hvor min far begik selvmord og familien efterfølgende ikke kunne holde sammen. Det har sat sine spor. I kraft af et livslangt sorg arbejde, ensomhed og  i kraft af en opmærksomhed på det vigtige for mig, i at leve et godt og tilfredstillende liv. Dette faktum sammen med min passion for at hjælpe mennesker til bedre livskvalitet og livsglæde, gjorde at jeg uddannede mig til psykoterapeut. Jeg er uddannet ved Essens, eksistentiel gestaltterapi. essens-kurser.dk

Aktuelt er jeg startet som cand.pæd. studerende ved Århus universitet. Min interesse for pædagogiske psykologiske problemstillinger indenfor sundhed og læring, er det som driver mig. Således ser jeg det også som en kvalitet for dig der vælger at gå i terapi hos mig. Det er en uddannelse der er baseret på national og international forskning indenfor udviklingspsykologi, kognitionspsykologi, almen psykologi og identitet og læring.

Psykoterapeutisk metode/sådan arbejder jeg.

Jeg arbejder psykoterapeutisk ud fra en gestaltterapeutisk og eksistentialistisk teori og metode. Jeg kobler det med med den kognitive teori, pædagogik og terapi når det er aktuelt.

Og hvad betyder det så:

Det er vigtigt for mig at møde dig som en selvstændig person med ret til at være dig selv og udtrykke alle følelser og oplevelser du har. Det skaber tillid.

Jeg skaber et rum, sammen med dig, hvor du kan tænke frit, have enhver følelse og udtrykke alle behov.

Til det arbejde benytter jeg fænomenologien som metode. Hvor alt det der sanses og registreres mellem os, benyttes  for at skildre, undersøge og støtte dig hen mod din ønskede forandring.

Mødet med dig og den du er, er det vigtigste udgangspunkt for vores samarbejde. Jeg er optaget af dine ønsker, muligheder og interesser, så jeg kan tilpasse terapien til dig og give dig brugbar tilbagemelding.

Personlig profil

Jeg er 49 år. Og mor til en pige på 8 år og en dreng på 15. Min søns far og familie bor i Nord Norge og derfor holder vi meget af den nordiske kultur. Min datters far bor lige om hjørnet, og det er både praktisk og rart. Vi bor i Middelfart, som er en del af trekantsområdet. Det er nemt og  rart at bo så centralt. Her er skøn natur med skov, vand og dyr, hvilket vi holder meget af.

Jeg er både sommer og vinterbader. Det er koldt oggodt. Indimellem går jeg til ridning og især de islandske heste har min interesse. De er pålidelige og selvstændige. Min datter rider også. Det er godt for hende. Hun er født for tidligt og har derfor et særligt sensitivt nervesystem. Heste og ridning, har en utrolig god effekt på nervesystemet ift. ro, styrke og fokus.

Jeg holder af at bevæge min krop,  løber en tur indimellem eller går hvis det føles bedre. Det benytter jeg som en tiltrængt pause i  min hverdag, så jeg får overskud ro og velvære.

-Udvikling er et grundvilkår, vi mennesker har.

Jeg er nysgerrig ift. det at eksistere som menneske, med de muligheder og begrænsninger livet giver.  Jeg er også nysgerrig på andres tanker om livet.

Hvordan forholder jeg mig til mit liv, med de vilkår jeg har fået?

-Hvad vælger jeg at gøre samt undlader at fokusere på, og hvordan bærer jeg mig ad med det?

Hvordan påvirker jeg andres liv og hvordan påvirker de mit?

Det giver mening  og er modigt at turde frigøre sig, og blive sig selv. Netop denne proces er styrende for det gode liv vi alle stræber efter. Derfor er læring også en livslang proces, som jeg anskuer det.

Janne Andsager

Jeg har været frivillig terapeut i Kræftens bekæmpelse. Her havde jeg individuelle samtaler med mennesker i sorgprocesser. Aktuelt er jeg frivillig terapeut i TUBA, hvor unge deler erfaringer og oplevelser om eftervirkninger af at vokse op i familier med alkohol og/eller stof misbrug. 

Jeg modtager supervision og går i egen terapi i perioder, for at udvikle mig selv, fagligt og personligt, og for at passe på mig selv.