Når mænd ikke trives og har det mentalt skidt, kan mange opleve det er svært at give udtryk for følelser. Det er både sundt og givende at kende til egne følelser, altså hvordan man går og har det, netop fordi vores følelser styrer vores handlinger og tanker.
Herunder kan du læse mere om hvornår samtaleterapi kan være en god løsning for dig som er mand og som ønsker hjælp og støtte til at få det bedre med dig selv.

Hvornår er terapi til mænd gavnligt?

  1. Ensomhed: Når mænd ikke trives og har det mentalt skidt, kan mange opleve det er svært at give udtryk for følelser. Det er både sundt og givende at kende til egne følelser, altså hvordan man går og har det, netop fordi vores følelser styrer vores handlinger og tanker.
    Herunder kan du læse mere om hvornår samtaleterapi kan være en god løsning for dig som er mand og ønsker hjælp og støtte til at få det bedre med dig selv.

    I samtalen kommer vi ind på hvordan du lever dit liv med de vilkår du har og hvordan du kunne tænke dig at leve det anderledes. Vi træner de sociale færdigheder der skaber forbindelse til både dig selv og andre.
     
  2. Mobning: Måske bliver du udsat for mobning på dit arbejde, i familien eller andre betydningsfulde steder du befinder dig? Det kan være du tidligere i livet har oplevet at blive mobbet og dømt ude af fællesskabet? Mobning har store konsekvenser for vores selvværd og mentale overskud. 

    Sammen vil vi udforske dine følelsesmæssige ar og du vil få støtte og hjælp til at udvikle nye strategier til at turde være den person du er og tro på dig selv.

  3. Afhængigheder: Det er ikke unormalt at udvikle forskellige former for afhængigheder som et forsøg på at håndtere stress, psykisk og fysisk smerte. Det kan være et usundt overforbrug af alkohol, mad, stoffer og arbejde. Vi ser på hvad årsagerne er til dit overforbrug/afhængighed og arbejder med din motivation hen imod at få andre, bedre og sundere vaner ind i dit hverdagsliv.

Symptomer, du kan være opmærksom på

  1. Ændringer i Humør: Bemærker du vedvarende ændringer i humør, såsom konstant irritation, tristhed eller vrede, kan det tyde på underliggende problemer, vi kan arbejde med i samtaleterapien. 
  2. Svært ved at Opbygge Relationer: Hvis du som mand har svært ved at etablere og opretholde sunde relationer, kan terapi hjælpe med at udforske underliggende årsager såsom tillidsproblemer, lavt selvværd eller sociale færdighedsudfordringer.
  3. Søvnproblemer: Hyppige søvnforstyrrelser kan være et tegn på underliggende stress, angst eller depression. Samtaleterapi kan hjælpe med at identificere og håndtere disse underliggende årsager og forbedre søvnkvaliteten.
  4. Forandringer i Arbejdspræstation: Hvis du oplever markante forandringer i arbejdspræstation, manglende motivation eller koncentrationsbesvær, kan dette være tegn på underliggende psykologiske udfordringer, vi med fordel kan dykke ned i sammen.
  5. Øget Brug af Alkohol eller Stoffer: Har du eller andre bemærket at dit forbrug af stimulanser (alkohol, mad, stof, arbejde) er blevet for stort, kan det være et forsøg på at håndtere følelsesmæssig stress og smerte. Vi vil se på hvilke problemer der gemmer sig bag misbruget.